Eva Lång

Premiär för mig i Lövåsen
Fjällen runt Grövelsjön och Lövåsen är som jag skrev i ett tidigare inlägg helt outforskade för mig innan denna semesterveckan startade. Nu när vi närmar oss hemresa så har jag lärt känna till området lite bättre och jag är klart positiv till omgivningarna. Här finns fina fjäll att springa på och utmanande OL-banor har det funnits för min orienteringsnördiga familj. 
Hit vill jag åka mera, jag har ju massor kvar att utforska och när gränsen öppnas upp igen mot Norge så ökar utbudet med fjäll att springa runt på. Terräng och rundor för MTB på fjället har vi inte utforskat ännu så det finns kvar till kommande besök.
 
Idag utgick vi från Lövåsen och sprang upp på Lillvätteshågna och Östra Barfredhågna. En riktigt fin njutarrunda i lagom branta fjäll på ca 1000 m ö h.
 

(null)

(null)

(null)

Högsommarvärmen håller i sig även här i fjällen och mygg och knott har vi inget besvär av dagtid, de kommer lite fram emot kvällningen. 
 
Jobbigt resultat av dagens fina fjälltur var att hunden blev magsjuk och kräktes som bara den i bilen på väg tillbaka till husvagnen. Hon hade käkat diverse onyttigt och druckit i mindre lämpliga gölar på fjället så resultatet kom ganska direkt efter avslutad träningstur. Typiskt också att detta inträffar när det är varmt. Det tog några timmar innan hon återhämtade sig och vi vågade ge henne mat igen. I morgon blir det vilodag för henne.
  
Idag invaderades hela området runt campingen av renar, flera hundra med sina helt nya kalvar. Kul att se men de är ju faktiskt ganska yra djur, undrar hur de funkar egentligen och vad de tänker på...

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress