Eva Lång

Sen kväll med odlingarna
Det blev en sen kväll utomhus med odlingarna i går. Men vad härligt det är med dessa sommarkvällar! För mig är det verkligen terapi att vara ute och påta i odlingarna. I växthuset var det överfullt med växter som behövde planteras i större krukor och sättas ut i pallkragarna och blommorna i amplarna som skulle hängas upp på lekstugan och på bron behövde verkligen komma ut i luften nu. De har fått hänga kvar i växthuset för att ta sig ordentligt och det har de verkligen gjort. Nu var det liksom överfullt i växthuset. Fuchsia är en favorit hos mig och den hänger verkligen fint på lekstugan nu framför det lilla insektshotellet på väggen.

(null)
 
5 gurkplantor har tagit sig bra och har nu fått mera utrymme i baljorna i växthuset. Detsamma med vaxbönorna. Provar med att behålla dem i växthuset så får jag se hur det tar sig där. Chilin är på gång som sjutton, det har jag i två baljor samt några krukor. Lina har fått ett par som skall upp till hennes odlingar. Två fina basilikaplantor trivs också i växthuset. Passar bra till egen pesto inför sommarens  grillkvällar. Kvar i växthuset i går kväll blev luktärterna, vet inte riktigt var jag skall sätta dem någonstans. De behöver ju något att klättra på...
 
(null)

Squash har jag drivit upp 4 plantor (tre gröna och två gula) som det skall bli kul att se hur de klarar sig utomhus i år. Förra året hade jag dem inne i växthuset men då tog de över hela huset så de får frodas i två pallkragar i år i stället.    
Grönkålen och broccolin planterade jag också i två pallkragar, hoppas nu jag klarar mig från larver på dessa. Visserligen är de larverna ganska fina men jag vill inte ha dem!
 
(null)

För att få lite ordning runt växthuset återstår nu att rensa mot häcken för där har kirschkålen tagit över och vräker sig  in mot mina pallkragar. Hoppas hinna med den rensningen någon kväll denna veckan för nästa vecka då är det SEMESTER i Frankrike. Ser fram emot det !! 





Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress