Eva Lång

Skink- och grönskspanna
När jag lagar mat gör jag gärna det utan recept, eller med ett recept som lite stöd för att få idéer om det är någon ingrediens som jag inte använder så ofta och är osäker på hur den skall tillagas på bästa sätt. Ofta om jag skall följa ett recept till punkt och pricka så ledsnar jag ur innan jag tagit mig igenom hela receptet och så blir det alltid någon egen liten touch på rätten som inte stod i receptet. Det är lika när jag skall läsa en monteringsbeskrivning för att sätta i hop en möbel, jag genar gärna. Jag vet att detta har med min personlighet att göra så jag har landat i att det är så här och ser det som en tillgång numera. Ett tag funderade jag över varför jag tyckte det var så tråkigt och knappt orkade ta mig igenom typ beskrivningar och recept. Det var samma sak när jag stickade mycket tröjor förr. Jag hade beställningar från massa vänner och till slut tröttnade jag även där på att följa mönsterbeskrivningar och började göra egna. Jag har ju tagit upp stickningen igen efter många, många års vila från det så vi fär väl se hur länge jag orkar hålla mig till färdiga mönster. Men några tröjor till orkar jag nog med eftersom jag känner mig alldeles för ringrostig och har glömt hur man stickar vissa typer av maskor. Tur det finns så bra filmer på nätet att kika på.
 
MEN som sagt när det gäller matrecept så lagas det många egna recept i Evas kitchen eller som jag skrev så lagas det egen touch av ett befintligt recept. Idag på lunchen smarrade jag till det riktigt bra och tänkte att jag vill dela med mig av rätten här på bloggen. Kanske det inspirerar Er också att endera prova detta recept eller att själva svänga till det lite i köket och titta i kylskåp och skafferier och vara lite kreativa. Det är sällan det blir så illa att det inte går att äta utan blir för det mesta riktigt gott.... det är inte många gånger jag fått slänga maten.
 
Testa nu att vara lite "wild and crazy" i köket !!  Det är jättekul !    
 
 
 
     
Skink- och grönsakspanna
2 portioner
 
 • 100 gr skivad och rökt skinka
 • 1 gul lök
 • 1 vitlök
 • 3 blad grönkål
 • 1 burk majs
 • 8 soltorkade tomater
 • 2 ägg
 • kokosolja att steka i
 • chiliflakes
 • flingsalt
 • 1 stann brockoli
 • 1/2 zucchini
 • 1 tomat
 1. Rensa och skär broccolin i små buketter, ta även reda på det mesta av stammen och koka. Skär zucchini i ganska tunna skivor. 
 2. Koka broccolibuketterna i 5 minuter och lägg ned zucchiniskivorna på slutet och låt dem koka med ca 1 minut. Salta dem med flingsalt när de är klara.      
 3. Under tiden broccolin kokar så hackar du löken, fräs den i kokosfett i en stekpanna.
 4. Riv sönder grönkålen i små bitar och blanda i pannan med löken.
 5. Klipp de soltorkade tomaterna med sax och bland i pannan.
 6. Blanda i majs, och pressa i vitlöken.
 7. Skär upp tomaten och blanda i den i pannan 
 8. Skär skinkan i bitar och blanda ned i pannan.
 9. Knäck 2 ägg och rör ned dem i blandningen. 
 10. Krydda med chiliflakes efter smak. Jag har egna flakes efter sommarens skörd.

Ringla lite balsmico över broccolin och zucchinin som serveras för sig själv och inte blandas i pannan.

God och snabb rätt när du har ont om tid. Det här är ett exempel på vad man kan hitta på själv. Hoppas du fick lite inspiration nu att testa själv.

  

 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress