Eva Lång

Paj med skinka och grönkål
Nästa utlovade recept från förra helgen är den här goda pajen. Perfekt att ha när det kommer långväga gäster som är hungriga!
 
Gör först en sats matpajdeg (med eller utan gluten) jag har två recept i ett eget inlägg under Mat & Dryck. Du kan naturligtvis välja en egen matpajsdeg om du har någon du föredrar. Har du något bra tips till mig?
 
  • 1 sats matpajdeg  

Värm upp ugnen till 200 grader och tillred pajdegen som eventullt vilar och förgräddas enligt instruktioner. Jag har lagt in ett recept på en pajdeg med olja (ej glutenfri) som ej behöver vila, bara förgräddas ca 15 minuter. Det glutenfria receptet jag lagt in på bloggen innehåller majsmjöl och skall vila ca 15 minuter innan det förgräddas i endast 5 minuter. Jag tycker ofta att de recept som finns ger för lite pajdeg så jag brukar göra 1,5 sats. Mina recept på bloggen är väl tilltagna och täcker en pajform. 

Fyllning

  • 2 dl creme fraiche, laktosfri
  • 3 ägg
  • 100 gr riven ost
  • 150 gr rökt skinka, skuren i små bitar
  • 1 gul lök hackad och brynt
  • 2 tomater, skurna i halvmånar
  • 5 dl hackad grönkål
  • chiliflakes efter smak
  • svartpeppar grovmalen efter smak
  • flingsalt efter smak
  • 5 dl hackad grönkål

Bryn först lök och sedan grönkål i stekpanna.Vispa samman creme fraiche och ägg. Blanda ned ost och kryddor i äggstanningen. Rör därefter ned skinka, grönkål och lök i smeten. 

Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med skivade tomater. Grädda i ugn tills äggstanningen stelnat ca 25-30 minuter i 200 grader.      

(null)

På bilden finns ingredienser till god kycklinggryta med. Recept finns i inlägg under Mat & Dryck.  
 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress