Kycklinggryta 4 pers
- 800 gr kycklingfiléer
- 2 paket kycklingbacon
- ca 10 st soltorkade tomater
- 1 krukor färsk basilika
- ca 2 st vitlöksklyftor
- 2 matskedar kycklingfond
- 5 deciliter matlagningsgrädde, laktosfri (ta så mycket du tycker blir bra för en krämig gryta)
- 2 msk maizena (redning efter den tjocklek du vill ha)
- salt och svartpeppar efter smak
Tillagning
- Lägg upp kycklingfiléerna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper, tillaga i ugn 225 grader ca 15-20 minuter. Gör ett snitt för att se att den är genomstekt men låt inte kycklingen vara för länge i ugnen så den blir torr. Låt kallna lite medan du tillagar övriga ingredienser.
- Strimla kycklingbackon i skivor och stek i stekpanna.
- Klipp de soltorkade tomaterna med sax och bryn lätt på dem tillsammans med vitlöksklyftorna som du river eller pressar ned i stekpannan. Blanda ihop med kycklingbaconen.
- Hacka basilikan, eller klipp smått med sax.
- Skär kycklingfiléerna i små bitar och lägg dem i en gryta.
- I grytan med kycklingfiléerna tillsätter du matlagningsgrädde och kycklingfond och koka upp, sjud på svag värme. Krydda med salt och peppar.
- Blanda i kycklingbacon, soltorkade tomater med vitlök och hackad basilika i grytan.
- Red grytan med maizena till önskad konsistens.
Jag använder laktosfri matlagningsgrädde och maizena för redning för att göra rätten laktos- och glutenfri. Lycka till det är är jättegott!!
Tillagning pågår av flera rätter samtidigt! Här tillagades också en grönkålspaj med skinka. Den kommer i eget inlägg under Mat & Dryck.
0