Eva Lång

Kycklinggryta med kycklingbacon
 
 
Här kommer utlovat recept på smaskig kycklinggryta. Lagades i Evas kitchen under förra helgen när vi hade hela huset fullt av familjemedlemmar som behövde en näringsrik och smaskig måltid efter en heldag ute i skidspåren. För mig blev detta en favorit som kommer att tillagas fler gånger här hemma.
 
Kycklinggryta 4 pers
  • 800 gr kycklingfiléer
  • 2 paket kycklingbacon
  • ca 10 st soltorkade tomater
  • 1 krukor färsk basilika
  • ca 2 st vitlöksklyftor 
  • 2 matskedar kycklingfond
  • 5 deciliter matlagningsgrädde, laktosfri (ta så mycket du tycker blir bra för en krämig gryta)
  • 2 msk maizena (redning efter den tjocklek du vill ha)
  • salt och svartpeppar efter smak
 Tillagning
  1. Lägg upp kycklingfiléerna på en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper, tillaga i ugn 225 grader ca 15-20 minuter. Gör ett snitt för att se att den är genomstekt men låt inte kycklingen vara för länge i ugnen så den blir torr. Låt kallna lite medan du tillagar övriga ingredienser.  
  2. Strimla kycklingbackon i skivor och stek i stekpanna.
  3. Klipp de soltorkade tomaterna med sax och bryn lätt på dem tillsammans med vitlöksklyftorna som du river eller pressar ned i stekpannan. Blanda ihop med kycklingbaconen.
  4. Hacka basilikan, eller klipp smått med sax.
  5. Skär kycklingfiléerna i små bitar och lägg dem i en gryta.
  6. I grytan med kycklingfiléerna tillsätter du matlagningsgrädde och kycklingfond och koka upp, sjud på svag värme. Krydda med salt och peppar.
  7. Blanda i kycklingbacon, soltorkade tomater med vitlök och hackad basilika i grytan.
  8. Red grytan med maizena till önskad konsistens. 

Jag använder laktosfri matlagningsgrädde och maizena för redning för att göra rätten laktos- och glutenfri. Lycka till det är är jättegott!!

 
Tillagning pågår av flera rätter samtidigt!  Här tillagades också en grönkålspaj med skinka. Den kommer i eget inlägg under Mat & Dryck.
 

 

 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress