Eva Lång

Jag gillar mina nya glasögon
Jag har gjort en rejäl investering....i glasögon, progressiva. Har köpt både vanliga och solglasögon med progressivt glas. Och det var verkligen "inga billiga grejjer" som min mamma brukar säga. Men jag har känt att jag behövder ett par glasögon när jag exempelvis är ute och handlar, ett par som jag kan ha på mig hela tiden och inte behöva ta av och på som jag måste med mina rumsprogressiva som jag har på jobbet. De funkar i ett rum och i närmiljö men exempelvis när jag var i Stockholm och gick i affärer så var jag tvungen att ta av och på de rumsprogressiva hela tiden då de inte funkar så bra på långt håll utan som sagt i rumsmiljö. När jag ändå var på gång med nya glasögon tänkte jag att nu skall jag ha ett par med solglas i också. Saknade det i somras när det var så mycket och stark sol. Speciellt när jag körde bil hade det varit skönt. De nya progressiva glajjorna skall få följa med till Grand Canaria om 2 veckor och invigas där! Jösses vad jag längtar efter den resan nu.
Det här med glasögon kom in i mitt liv straxt efter fyllda 40 så det är helt åldersrelaterat, trist men det är ju väldigt vanligt att denna lilla åkomma träder in i livet någon stans vid 40-strecket. Orientering springer jag med linser men har inte riktigt hamnat där ännu när jag är ute och springer i skogen vanligt eller åker skidor. Då funkar det fortfarande bra utan linser eller glasögon så synen är ju inte katastrofalt dålig, ännu...  
 
 
Här testar jag mina nya brillor på jobbet men faktum är att där fungerar fortfarande mina rumsprogressiva bättre så jag får vara rädd om dem så de håller ett tag till.
Nyklippt är jag också. Fick en tid hos frissan så jag fick fixat topparna så de är redo för lite solblekning!
 
Nu är det bara hem och ladda för lite underhållslöpning, 10 easy k. Skall försöka hänga i med det en gång i veckan under januari och februari. Tycker det är roligare att åka skidor på vintern så det blir hellre det men en gång/vecka skall jag väl kunna klara...jag har ju ett mål i slutet på juli!!!
 
 
 
 
  
 
  
    
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress