Eva Lång

En helg i ”fjällen” på hemmaplan
Uthållighetsträning stod på schemat i dag och bättre förutsättningar för det än idag kunde knappast ges. Grymmingsväder och kanonspår i Gyllbergen gjorde mig helt lycklig.  Tillsammans med mannen avverkade vi 36 km på drygt 3 timmar. Då åkte vi på olika spår hela tiden så det finns verkligen tillräckligt att välja på nu. Spåren går som jag tidigare beskrivet till stor del i fjälliknande terräng och ger en hel del fjällkänsla. Du passerar fäbodar, myr, tjärn, slogbodar, övernattningsstugor mm. På vägen hemåt kan du välja att passera Spånsans TV-mast och då passerar du också Gyllbergens högsta punkt 497 m ö h. Naturupplevelsen är stor i Gyllbergens naturreservat. 
Varför kör jag 50+ denna typ av träningspass? Jo först och främst för att jag älskar det!!! Och en sådan här fin vinterdag finns inget som slår ett längre pass på skidorna. Att sedan kunna dela upplevelsen med Jonas ser jag som en fantastisk förmån och det gör mig extra lycklig. Tänk att han vill samma som mig!
Men det finns ytterligare en anledning till att jag kör långa uthållighetspass under vintern och den anledningen är Salomon 27k i Åre i slutet av juli. Har anmält mig igen till fjällmaratonloppet mellan Ottsjö och Trillevallen även kommande sommar så det gäller att bygga på och underhålla min uthållighet. Vi hade jättefina dagar i Åretrakten i somras och det skall bli en häftig utmaning att springa loppet igen och lägga en del av sommarsemestern i våra fina svenska fjäll. Det finns flera inlägg från förra sommarens fjällupplevelser på bloggen för den som gillar att ta del av fjällbilder och fjällupplevelser.
 
 
Några fina vyer från Stockgropens fäbodar.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress