Eva Lång

10 easy k rundan på lättare ben
Fast 10 easy k stämde inte riktigt i kväll. Det blev 12 km och det var inga easy kilometer. Jo det gick lätt att springa men jag blev trött för jag körde på riktigt bra idag. Första gången hittills i vinter som det kändes lite lättare att springa igen. Skönt för om en och en halv vecka åker jag till Kanarieöarna och där räknar jag med att få ett par löppass i benen och då är det gött om man inte känner sig hur seg som helst i löpningen. Det blir lätt trögt med löpningen på vintern för mig eftersom jag åker så mycket skidor och springer ganska lite under vintermånaderna.
Solda hakade på min träning med glädje som vanligt, hon tvekar ju aldrig på en träning. Hon kan faktiskt vara seg i bland när vi väl är ute om hon tycker det är tråkigt men i kväll verkade hon också tycka det var kul för hon sprang på för fullt vid min sida.
 
 
Väl hemma så fick hon mat och sedan ett ben som hon tuggar helt frenetiskt på här framför brasan. Jag kockade ihop fullkornspasta och en god skinkröra och genast kom energin tillbaka kroppen. Det är viktigt att få i sig näringsrik mat snabbt efter ett kvällspass, särskilt som det var länge sedan lunchmåltiden. Jag tar alltid något lätt vid fikat kl 15 på jobbet de gånger jag planerat in träning direkt efter jobbet men det känns ändå att kroppen behöver mat snabbt efter träning för att kunna tillgodogöra sig den på ett bra sätt.
  
 
Fullkornspasta med:
Skivad rökt skinka, en gul och en röd lök hackade, paprika hackad, riven ingefära (en bit på 3 cm), riven vitlök 2 st, några kvistar persilja. Börja med att steka löken och fyll sedan på med övriga ingredienser. Allt stekts och tillagas i stekpanna. Vid servering läggs skivad fetaost uppepå alltihop. MUMS!   
 
 
    
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress