Eva Lång

Kycklingfilé i ugn lindad med kycklingbacon
 
 
 
Eget smarrigt recept från söndagsmiddagen som jag vill dela med mig här på bloggen:
 
Kycklingfilé i ugn lindad med kycklinbacon
(4 portioner)
  • 4 kycklingfiléer
  • 15 soltorkade tomater
  • 2 paket kycklingbacon
  • 10 st minipaprika
  • 10 kocktailtomater
  • riven parmesanost
  • 3 vitlöksklyftor
  • havssalt
  • chiliflakes
  • peppar
  • 8 palsternackor 
  • Romansallad, eller annan sallad
  • Pumpakärnor
  1. Smörj en ugnsfast form med kokosfett, olja eller smör.
  2. Riv vitlök och smörj in kycklingfileérna, krydda dem med chiliflakes. havssalt och peppar.
  3. Riv parmesanost och lägg ett lager på kycklingfileérna som sedan lindas in i 3 kycklingbaconskivor vardera och läggs på den smorda plåten.
  4. Tillagas i ugn på 225 grader, ca 30 minuter.
  5. När de är klara strös ytterligare lite riven parmesanost över varje filé innan servering.
  6. Samtidigt som kycklingen sätts in i ugnen skalas palsternackorna, skivas tunt och läggs i smord ugnsfast form och ställs också in i ugnen för tillagning ca 20-25 minuter.
  7. Skölj minipaprikorna (går bra med vanlig parika också) och dela dem på mitten, skölj tomaterna och klipp de soltorkade tomaterna i små bitar.  
  8. Skölj salladen, riv eller klipp i bitar och lägg på ett fat. Garnera med lite riven parmesan och pumpakärnor.
  9. När det återstår 5 minuter i tillagningen av palsternackorna läggs paprikorna, coctailtomaterna och de soltorkade tomaterna tillsammans med palsternackorna i den ugnsfasta formen och låter det tillagas tillsammans de sista minuterna. Strö lite havssalt över.

  

 
 
 
 
 
 
 
 

    

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress