Eget smarrigt recept från söndagsmiddagen som jag vill dela med mig här på bloggen:
Kycklingfilé i ugn lindad med kycklinbacon
(4 portioner)
- 4 kycklingfiléer
- 15 soltorkade tomater
- 2 paket kycklingbacon
- 10 st minipaprika
- 10 kocktailtomater
- riven parmesanost
- 3 vitlöksklyftor
- havssalt
- chiliflakes
- peppar
- 8 palsternackor
- Romansallad, eller annan sallad
- Pumpakärnor
- Smörj en ugnsfast form med kokosfett, olja eller smör.
- Riv vitlök och smörj in kycklingfileérna, krydda dem med chiliflakes. havssalt och peppar.
- Riv parmesanost och lägg ett lager på kycklingfileérna som sedan lindas in i 3 kycklingbaconskivor vardera och läggs på den smorda plåten.
- Tillagas i ugn på 225 grader, ca 30 minuter.
- När de är klara strös ytterligare lite riven parmesanost över varje filé innan servering.
- Samtidigt som kycklingen sätts in i ugnen skalas palsternackorna, skivas tunt och läggs i smord ugnsfast form och ställs också in i ugnen för tillagning ca 20-25 minuter.
- Skölj minipaprikorna (går bra med vanlig parika också) och dela dem på mitten, skölj tomaterna och klipp de soltorkade tomaterna i små bitar.
- Skölj salladen, riv eller klipp i bitar och lägg på ett fat. Garnera med lite riven parmesan och pumpakärnor.
- När det återstår 5 minuter i tillagningen av palsternackorna läggs paprikorna, coctailtomaterna och de soltorkade tomaterna tillsammans med palsternackorna i den ugnsfasta formen och låter det tillagas tillsammans de sista minuterna. Strö lite havssalt över.
0