I kväll har det varit packning och fix inför resan till Grand Canaria i morgon. Tänkte vi skulle ha köttfärspiroger med oss på flygresan så det har producerats i Evas kitchen. Degen är gluten och laktosfri och den blev väldigt bra.
Deg
- 25 g
jäst
- 2,5 dl ljummet vatten
- 2 msk olja
- 1 msk fiberhusk
- 1 dl kvarg naturell laktosfri
- 1 tsk salt
- 7 dl fin glutenfri mjölmix, ca
- Smula 25 g jäst
i en bunke
- Blanda i vattnet, oljan och fiberhusken, låt stå och svälla i 10 min.
- Tillsätt kesellan, salt och mjölmix lite i taget.
- Arbeta degen ordentligt, gärna i maskin.
- Låt jäsa 30 min
Köttfärsfyllning
- 500 gr köttfärs
- 1 burk majs
- 10 soltorkade tomater
- 2 gula lökar
- salt, svartpeppar, chiliflakes, timjan, vitlökspulver
- 3 dl riven västerbottensost
- 4 msk tomatpuré
- Hacka lök och bryn i stekpanna.
- Stek köttfärs och krydda efter egen smak med alla kryddor.
- Blanda i majsen.
- Tillsätt tomatpuré.
- Blanda i den rivna osten.
- Klipp i de soltorkade tomaterna.
Dela degen i 8 bitar. Kavla ut i rundlar och lägg fyllning i dem och vik ihop och tryck till kanterna. Pensla med uppvispat ägg blandat med lite mjölk. Grädda 12-15 min i 225 grader.
Servera med en sallad.
Perfekt fredagsmysmat!
0