Eva Lång

Köttfärspiroger glutenfria
I kväll har det varit packning och fix inför resan till Grand Canaria i morgon. Tänkte vi skulle ha köttfärspiroger med oss på flygresan så det har producerats i Evas kitchen. Degen är gluten och laktosfri och den blev väldigt bra. 

Deg

  • 25 g  jäst
  • 2,5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olja
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 dl kvarg naturell laktosfri 
  • 1 tsk salt
  • 7 dl fin glutenfri mjölmix, ca
  1. Smula 25 g jäst  i en bunke
  2. Blanda i vattnet, oljan och fiberhusken, låt stå och svälla i 10 min.
  3. Tillsätt kesellan, salt och mjölmix lite i taget.  
  4. Arbeta degen ordentligt, gärna i maskin. 
  5. Låt jäsa 30 min

Köttfärsfyllning

  • 500 gr köttfärs
  • 1 burk majs
  • 10 soltorkade tomater 
  • 2 gula lökar
  • salt, svartpeppar, chiliflakes, timjan, vitlökspulver
  • 3 dl riven västerbottensost
  • 4 msk tomatpuré

  1. Hacka lök och bryn i stekpanna.
  2. Stek köttfärs och krydda efter egen smak med alla kryddor.
  3. Blanda i majsen.
  4. Tillsätt tomatpuré.
  5. Blanda i den rivna osten. 
  6. Klipp i de soltorkade tomaterna. 
Dela degen i 8 bitar. Kavla ut i rundlar och lägg fyllning i dem och vik ihop och tryck till kanterna. Pensla med uppvispat ägg blandat med lite mjölk. Grädda 12-15 min i 225 grader. 
Servera med en sallad. 
Perfekt fredagsmysmat!



(null)     

(null)     


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress