Eva Lång

Butternutsoppa i Halloweentider
Jag tycker om hösten med alla sina fräscha rotfrukter och grönsaker. Så här i Halloweentider lagas det Butternutsoppa i Evas kitchen till söndag lunch. En prisvärd, mättande och god lågkalorimåltid. Dessutom lättlagad, vegetarisk och laktosfri. En favoritsoppa hos mig.
 
Butternutsoppa
(4 portioner)
600 g butternutpumpa
4 dl vatten
4 dl mjölk (laktosfri om man behöver)
1 finhackad röd eller gul lök
1,5 - 2 tärningar grönsaksbuljong
persilja
muskotnöt riven, eller på burk
riven parmesanost
grädde (laktosfri)
  • Skala pumpan, kärna ur och dela i mindre bitar
  • Hacka löken 
  • Koka upp vatten, mjölk, buljongtärningar och lägg i pumpa och lök. Låt sjuda tills de är mjuka, ca 10-15 min. 
  • Mixa soppan slät. 
  • Krydda med muskot, peppar och salt efter smak. 
  • Tillsätt riven parmesanost efter smak
  • Har du lite grädde hemma så gör det en hel del till sista touchen!
  • Klipp persilja över vid servering
Till vatten och vitlöksbröd gräddat i ugn.
Testa! Jag tror det kan bli en favorit hos dig med!!!
 
(null)     
 
(null)
 
(null)     
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress