Eva Lång

Matlagningsinspiration i Frankrike
Det finns fina förutsättningar att laga god mat i Frankrike med alla fräscha råvaror. Trots att vi  bara åkte iväg torsdag-söndag denna gång så var det ändå några måltider som skulle komponeras och lagas och från köket på Rivieran tar jag med mig inspiration och idéer hem till Evas kitchen att testa i höstmörkret. 
Ett besök på Carrefour är höjdpunkten när vi är där nere. Jag säger bara.... vilken affär och vilka råvaror. Vi är inte så snabba när vi är där och handlar då det är så härligt att bara gå omkring och titta på allt och fundera på vilka rätter som ska komponeras. 
Väl hemma i köket drar inspirationen igång och Ullis är verkligen jätteduktig att laga mat. Jag försöker lära mig så mycket nytt jag kan när vi kockar tillsammans. 
Några rätter nedan:

Goda korvar med grönsallad toppad med dressad zucchiniröra på vitlök, parmesan och kryddor. Oliver och kryddfrästa champinjoner.
(null)         

Skaldjurspasta. Blåmusslor och stora räkor i kryddad tomatsås. Färskriven parmesan och en utsökt grönsallad till. 
(null)     

Lamm från grillen med rosmarinkryddning. Färsk rosmarin från trädgården. Jordärtskockshummus, potatisstomp med friterade jordärtskockschips(mums va goda de var). Lite grönt till. 
(null)     

Omelett på vad kylskåpet erbjöd. Toppad med skinka. Grönsallad toppad med halloumiost. 
Gott fransk bröd och oliver som extra tilltugg.

(null)


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress