Eva Lång

Jordärtskockschips
Dessa är verkligen supergoda!
Idag serverar jag dessa till ugnsbakad lax och blomkålsmos på vår Nätverksträff. 


Jordärtskockschips
  1. Skala eller borsta jordärtskockorna rena. Skiva skockorna så tunt som möjligt (någon millimeter tjocka) på mandolin eller mycket vass kniv. För att få riktigt krispiga chips ska skivorna vara så tunna som möjligt. Blötlägg dem ett par minuter i kallt vatten (för att få bort stärkelsen) och låt dem torka helt mellan hushållspapper. 
  2. Värm upp solrosolja i en kastrull. Var försiktig med värmen, olja är hett!!! Jag låter det puttra på 5:an och håller hela tiden stenkoll på friterandet. 
  3. Lägg ner ungefär två nävar jordärtskocksskivor i oljan åt gången om du har en stor kastrull – lägger du i för många skivor på en gång sänks temperaturen. Fritera tills skivorna är lätt gyllenbruna, och försök gärna vända på dem någon gång under tiden med hjälp av en hålslev eller kökspincett. Ta upp chipsen med hålslev och lägg dem på hushållspapper för att rinna av. Salta genast. 
  4. Fritera resten av skivorna och låt sedan chipsen svalna helt innan servering. Idag serverar jag chipsen till ugnsbakad lax och blomlålsmos. 
  5. Ett annat tios är att Chipsen passar mycket bra tillsammans med löjrom och cremefraiche. 
  6. Servera chipsen med löjrom och crème fraiche.

(null)


(null)Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress