Eva Lång

Matlagningsinspiration i Frankrike
På hemmaplan igen efter en härligt avkopplande vecka i Frankrike. Vackra miljöer, boende med Jonas och goda vänner i deras hus, mycket matlagning och fina träningspass har fyllt mina energidepåer till max. 
Att få laga mat en hel vecka med Ullis ger massa inspiration och ny kunskap om maträtter och råvaror. Jag försöker bara lära mig så mycket jag kan ta in. Att sedan få åka till Carrefour och handla råvarorna är ju lyx. Här finns allt och och lite till! Kunskap om tillredning av havets läckerheter har jag saknat men nu kan jag tillreda både pilgrimsmusslor och stora räkor. Vi har grillat mycket mat med olika marinader och jag har insett att det bara är fantasin som begränsar god matlagning. 
Bilder på några av veckans måltider. 
(null)

Färska stora räkor med en salladsblandning på avokado, fetaost, persilja, tomat, gurka mm. Till lite tapenade och goda ostar. 
(null)
En av veckans förrätter: Grillade pilgrimsmusslor med parmaskinka, rostad i ugn. 

(null)

Förrätt: Toast på halloumi, egen pesto, tomat, oliver och manchegosallad. Efter det: Grillad kyckling och stora räkor. En sallad på mango, salladslök och den goda mangovinägern vi köpte i en specialbutik i Nice. 

(null)

En av veckans luncher: Sallad på i huvudsak tonfisk, tomat, ägg och manchegosallad. Till detta pain riche med morbier. Enkelt och jättegott.
Dryck till kvällsmåltiderna har oftast varit ett vitt vin eller rosé. Det finns många goda sorter till bra priser i Frankrike. 

Nedan länk till olje- och vinägerbutiken i Nice. Produkterna säljs även i Sverige, i Örebro och Västerås under butiksnamnet The House of taste. 


(null)

Ovan: Mina inköp på butiken.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress