Eva Lång

Vemdalen dag 2
Även imorse var vi uppe med tuppen och begav oss mot fjället vid 8-tiden. Vi har fortfarande en hund som inte mår så bra i magen samt att det är för varmt för henne nu att springa så i morse blev det Jonas tur att springa en runda på fjället. Jag gick upp en bit på fjället och körde spänst och benstyrka och Solda fick ligga och titta på i skuggan av en fjällbjörk. Hon verkar inte vilja så mycket annat just nu. Vi fick i alla fall en fin timme på  fjället alldeles lagomt innan värmen började tränga sig på i massor även idag. 
 
(null)     
 
(null)     
 
På väg ned mot bilen mötte vi dessa två stå och söka skugga vid en stugvägg. Det är nog svårt för dem mat och vatten nu. De klev fram och hälsade lite när vi kom....
 
(null)     
 
Det är hemska skogsbränder som pågår inte alls långt härifrån och idag har vi känt av röklukt och sett stora dis av rök som dragit in över Vemdalen. Hoppas verkligen flygplanen från Italien kan hjälpa till nu så brandmännen och räddningstjänst får kontroll snart.  
Vi orkade inte vara kvar på campingen i värmen utan sökte oss därifrån och hittade en egen oas vid Stortjärnen. Här mellan Vemdalen och Hede  tillbringade vi några timmar. Bara vi och lugnet. 
      
(null)         
 
(null)         
 
(null)         
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress