Eva Lång

På "hemmaplan"
Vi har landat i Fränsta hos mamma där jag växte upp och jag har bestämt att jag stannar här hos henne och inte åker med upp till Ö-vik och O-ringen. Kändes konstigt att inte åka med Jonas i morse.... vi brukar alltid hänga ihop på allt men jag känner att jag behöver vara kvar här och inte passa några tider och bara kunna släppa på det mesta som snurrar runt i min hjärna. Dessutom var det länge sedan jag hade så mycket kvalitetstid med mamma så det känns lyxigt med en vecka här med henne. Jag är inte anmäld till någon etapp heller i år eftersom jag springer Salomon 27k i Åre nästa lördag så det gjorde beslutet att hoppa över O-ringen lättare. Jonas, Lina och Erik får gott om plats i husvagnen nu när Solda och jag stannar här och laddar batterierna på bästa sätt. Värmen tar hårt på henne märker jag men det är skönt att hon är okej från magsjukan igen. 
Att ta hand om sig själv och lyssna på sina egna behov är viktigt och det känns bra att jag kan unna mig själv det. Vi har ju inga små barn längre (men dock en hund, som styr oss lite). Men i stort så är vi i en fas i livet när vi faktiskt har möjlighet att välja det vi själva vill och som min kompis sa är han fyllde 50: 

Eva nu har jag fyllt 50 och får bestämma själv! 
Älskar den meningen och den är lite häftigt kaxig på något sätt. 

Vädret fortsätter med sin enorma värme och bränderna härjar i våra skogar. I går kände vi av röken och lukten här i Ljungandalen och vi lyssnar mycket på rapporterna kring bränderna. Det brinner ju på många orter inte alls långt härifrån. Igår utrymdes Kårböle och nu får vi verkligen hoppas att det är som man säger på nyheterna att man troligen räddat byn från lågorna. 

Mamma och jag bestämde oss för att göra en utflykt i värmen och då passar en fin badplats bra. Vi åkte till Sandnäset, 4 mil härifrån mot Liden. Där hade vi husvagnen uppställd hela somrarna när jag var yngre och bodde här hemma. Sandnäset är ett  fantastiskt fint ställe med massor av fina minnen som vattenskidor, båt, och första stora kärleken....den tiden glömmer jag aldrig.
Kvällen blev lugn och fin med ett glas vitt framför TV:n och Diamond League i Monaco. 

(null)

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress