Eva Lång

Långpass på känd mark, Skinnsjön
Behövde ett långpass till innan nästa lördag och då tog jag träningsråd av Erik som tyckte jag borde genomföra det idag, en vecka innan 27k Åre. Valet blev att springa en sträcka som jag sprungit många gånger i yngre dagar. Tur och retur till Skinnsjön= 23 km, idag på 2,45h. Hade faktiskt glömt hur jobbigt det är dit fram och tillbaka. Kuperingen är väldigt tuff, mycket upp och ned och till stor del påminner det om ett fjälllopp. Det enda som inte ingick idag var myrlöpning, men det har jag gjort så himla mycket på de senaste fjällresorna så det har redan benen fått mycket av. Omgivningarna har dock ändrats lite sedan min "tid" här hemma. Hyggen och nya vägar har tillkommit men i det stora hela så fanns de gamla fina stigarna kvar. Passerade Glappsjön, Getterån, Tjärnbostugan, Loken, Hökåsen för att slutligen nå målet Skinnsjön. 
Inser att jag var väldigt vältränad för långa turer i yngre år. Har ett minne från när jag satte plant på veckorna och en fredag kväll efter att ha satt skogsplant hela dagen så ville en plantsättarkompis ha sällskap på löpturen till Skinnsjön där han glömt en frisbee på ett träningsläger helgen innan. Sagt och gjort, vi sprang dit och hämtade den 23 km, för en frisbee....och därefter drog vi på dans på kvällen uppe i Ånge....!!! inget stoppar en när man är ung! Idag nöjer jag mig dock väldigt bra med löpturen och skippar dansen... Ingen plantsättning hela dagen 6 innan heller!!
Extra skönt idag var att när vi kommit till Skinnsjön, jag och Solda så började de att regna och gjorde det hela vägen hem. Underbart att få bli rejält blöt av regn på en träningstur och inte bara dyblöt av svett som varit vanligt under lång tid. Toppen också för alla bränder som härjar i våra skogar att det nu kommer lite naturlig hjälp uppifrån. Äntligen!!!!
 
Getterån
(null)
 
(null)
 
Tjärnbostugan
(null)
 
Skinnsjön
(null)
 
Vi vänder hemåt
(null)
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress