Eva Lång

20 km fjälltrail i Sälenfjällen
Idag blev det en fin runda på fjället och både Jonas och jag var riktigt trötta i benen de sista kilometrarna. Det är väldigt torrt på fjället i år. Flera bäckar och småsjöar är torra så det gäller att fylla på när man passerar rinnande vatten för det kan dröja till nästa gång det finns möjlighet för påfyllning. För oss gäller det också att passa på att bada Solda när det finns vattendrag så inte hon blir för varm. Men nu tror jag hon har fattat själv att hon behöver det för hon hoppar i så fort vi passerar en bäck eller fjällsjö. 
 
 
Idag sprang jag i mina nya Hoka trailskor och de funkade riktigt bra. Jag verkar behöva lite mera dämpning nu när det till och med på fjället är bitvis hårt och torrt i marken. Så idag höll knät ihop riktigt bra, sprang ju trots allt 20 km fjällterräng idag. Syftet med dagens pass var att känna den där känslan av trötthet som dyker upp på ett traillopp och det lyckades idag. Perfekt! Inser också att det är 7 km och några..... höjdmeter till på tävlingen mellan Ottsjö och Trillevallen så det inger respekt och blir en utmaning med Salomon 27k i Åre. 
 
Lägger in en bild på kartan och beskriver dagens runda längst ned i inlägget. 
 
Nu bär det av hemåt igen och några semesterdagar på hemmaplan i Borlänge. 
 
(null)     
 
(null)     
 
(null)     
 
(null)         
 
(null)     
 
(null)     
 
Dagens karta.
Vi utgick från Hundfjället och tog delvis led/delvis obanat över Köarskalsfjället och fram till Östfjällsstugan. Därifrån upp på toppen av Östfjället. Vidare mot Källfjällets raststuga och leden mot Synddalsliden. Sedan Lördagsgraven upp mot Östfjället igen och ned till bilen vid Hundfjället. 
Det blev 20 km. 
 
(null)     
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress